Andrek Andrea, PhD. jelölt

Pszichológus

Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kar, Perinatális Szaktanácsadó Szakirányú Továbbképzés, ügyvivő szakértő

Érdeklődési terület

perinatális tudomány, kötődés, szülés-születés minősége, módosult tudatállapotok, szuggesztiók, szomato-pszichoterápia

Rövid bemutatkozás

Szakmai érdeklődésem középpontjában kezdetektől a perinatális pszichológia áll, 1996 óta tagja, 2004 óta elnökségi tagja vagyok a Magyar Pre- és Perinatális Pszichológiai és Orvostudományi Társaság elnökségének. 2007-ben alapítottuk az ELTE PPK-val a perinatális szaktanácsadó szakirányú továbbképzést, amelynek koordinátora és oktatója vagyok. Számos tudományos publikáció, tanulmány írásában és szerkesztésében vettem részt a perinatális témához kapcsolódóan. Doktori munkámban a prenatális kötődés bejósló tényezőit vizsgáltam egy hazai kutatás keretében.

Lényeges feladatként tekintek a témával kapcsolatos ismeretterjesztésre a szélesebb közönséget elérő médiumokon keresztül. Jelentős kiadványként tartom számon az Apafüzet I. és II. részét, valamint a Nagyszülő füzetet, amelyek megírásában közreműködtem. A „Séta a SzüléSzületéS minőségéért” kezdeményezés egyik megalapítója és szervezője vagyok, és rendszeresen segítem a perinatális tudományos eredmények megjelenítését a Kutatók éjszakája rendezvényen.

Gyakorló pszichológusként magánrendelésemen elsősorban gyermekáldásra várva, a várandósság idején a magzattal való kapcsolat elmélyítésében, a szülésre való készülődés során, valamint a gyermekágy nehézségeivel keresnek fel anyák és apák. A szomato-pszichoterápiás megközelítés és eszköztár segít abban, hogy terápiás munkám során a testi-lelki működésre egyetlen egységként tekintsek, hiszen e kiemelt időszak történéseinek mélyebb megértését nagyban segíti a pszichoszomatikus szemlélet.

Recommended training