Prof. Dr. Hédervári-Heller Éva

Gyermek- és ifjúsági analitikus pszichoterapeuta, szülő-csecsemő/kisgyermek pszichoterapeuta, pszichológus, diplomás pedagógus, egyetemi tanár
International Psychoanalytic University, Berlin, Németország (nyugdíjas)

Érdeklődési terület

Kötődéselmélet, fejlődéspszichológia, pszichoanalízis, gyermek‑, pubertás- és a kora felnőttkor analitikus pszichoterápiás kezelése, szülő-csecsemő/kisgyermek konzultáció és pszichoterápiás kezelés, bölcsődei gondozás, szupervízió és a kötődési elméleten alapuló kutatás a gyermek- és felnőttkorban.

Rövid bemutatkozás

Magyarországon pedagógiai területen kezdtem szakmai munkám. 44 éve élek Németországban, ahol egyetemi diplomát szereztem pedagógiából és pszichológiából. Ezt követően elvégeztem a gyermek- és ifjúsági analitikus pszichoterapeuta képzést Berlinben. Az egyetemi tudományos kutató- és oktatói munkám mellett magánpraxisban gyermek- és ifjúsági terapeutaként tevékenykedtem. A fő szakterületem a fejlődéspszichológia, a kötődéselmélet és kutatás, a pszichoanalízis, a szülő-csecsemő konzultáció és pszichoterápia, valamint a szupervízió lett. Egyik központi célom a tudományos ismereteknek az átültetése a pedagógiai, pszichológiai és pszichoterápiás szakterületeken.

Oktatási és szupervíziós tevékenységem ma is folytatom a csecsemő‑, gyermek‑, ifjúsági és felnőttkori pszichoanalitikus és kognitív terápiás területeken, egyetemeken, pedagógiai intézményekben, valamint klinikánkon a pszichésen megbetegedett anyák és gyermekeik közös kezelésében.

20 évig voltam a Németországi Gyermek és Család Liga intézményének a vezetőségi tagja, ebből 7 évig elnökhelyettese.

Recommended training