prof. dr. Kurimay Tamás

Professzor dr. Kurimay Tamás, Ph.D., a Semmelweis Egyetemen végezte orvosi tanulmányait. Klinikusként pszichiátria, pszichoterápia (kiképző családterapeuta és kognitív terápia), addiktológia, pszichiátriai rehabilitáció szakvizsgákkal rendelkezik, valamint diplomás szupervizor.

Jelenleg, az egyik legnagyobb budapesti kórház, a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórháza Budai Családközpontú Lelki Egészség Centrumának, BCSLC (A Semmelweis Egyetem Oktató Osztálya) vezetője. Kezdeményezője a család-központú pszichiátriai modell bevezetésének, valamint dr. Németh Tündével közösen, alapítója az Együtt, Baba-Mama-Papa perinatalis, interdiszciplináris egység és program létrehozásának Magyarországon. A BCSLC számos egyetemmel áll affiliációban. Az Eötvös Lóránt Tudományegyetem címzetes egyetemi tanára, valamint a Semmelweis Egyetem címzetes egyetemi docense, amely egyetemeken, több évtizede vesz részt az egyetemi oktatásban. Számos hazai és nemzetközi szakmai, tudományos szervezet tagja, a Magyar Pszichiátriai Társaság (MPT) korábbi elnöke, jelenleg az MPT Külügyi Bizottságának vezetője, a Sportlélektani Szekció társ-elnöke. Az Európai Pszichiátriai Társaság (EPA) elnökségi tagja, az EPA, jelenleg 43 országot tömörítő, Nemzeti Pszichiátriai Társaságok Tanácsának elnöke.

A WHO magyarországi kormányzati szakértője a lelki egészség területén.Kutatási érdeklődése a pszichiátria és addiktológia területén a bio-pszicho-szociális rendszerek és hálózatok megismerésére és alkalmazott felhasználására, a sporttal, fizikai aktivitással kapcsolatos kérdéskörökre, és kiemelten a perinatális pszichiátria és kapcsolódó családtudományokra irányul.  Több mint 70 hazai és nemzetközi tudományos folyóiratban publikált cikk, első‑, és társ-szerzőként 26 könyv, illetve könyv-fejezet, valamint több mint 260 hazai és nemzetközi konferencián tartott előadás fűződik a nevéhez.

Recommended training