prof. dr. Kurimay Tamás

Professzor dr. Kurimay Tamás, Ph.D., a Semmelweis Egyetemen végezte orvosi tanulmányait. Klinikusként pszichiátria, pszichoterápia (kiképző családterapeuta és kognitív terápia), addiktológia, pszichiátriai rehabilitáció szakvizsgákkal rendelkezik, valamint diplomás szupervizor.

Jelenleg, az egyik legnagyobb budapesti kórház, a Szent János Kórház és Észak‐budai Egyesített Kórháza Budai Családközpontú Lelki Egészség Centrumának, BCSLC (A Semmelweis Egyetem Oktató Osztálya) vezetője. Kezdeményezője a család‐központú pszichiátriai modell bevezetésének, valamint dr. Németh Tündével közösen, alapítója az Együtt, Baba‐Mama‐Papa perinatalis, interdiszciplináris egység és program létrehozásának Magyarországon. A BCSLC számos egyetemmel áll affiliációban. Az Eötvös Lóránt Tudományegyetem címzetes egyetemi tanára, valamint a Semmelweis Egyetem címzetes egyetemi docense, amely egyetemeken, több évtizede vesz részt az egyetemi oktatásban. Számos hazai és nemzetközi szakmai, tudományos szervezet tagja, a Magyar Pszichiátriai Társaság (MPT) korábbi elnöke, jelenleg az MPT Külügyi Bizottságának vezetője, a Sportlélektani Szekció társ‐elnöke. Az Európai Pszichiátriai Társaság (EPA) elnökségi tagja, az EPA, jelenleg 43 országot tömörítő, Nemzeti Pszichiátriai Társaságok Tanácsának elnöke.

A WHO magyarországi kormányzati szakértője a lelki egészség területén.Kutatási érdeklődése a pszichiátria és addiktológia területén a bio‐pszicho‐szociális rendszerek és hálózatok megismerésére és alkalmazott felhasználására, a sporttal, fizikai aktivitással kapcsolatos kérdéskörökre, és kiemelten a perinatális pszichiátria és kapcsolódó családtudományokra irányul.  Több mint 70 hazai és nemzetközi tudományos folyóiratban publikált cikk, első‐, és társ‐szerzőként 26 könyv, illetve könyv‐fejezet, valamint több mint 260 hazai és nemzetközi konferencián tartott előadás fűződik a nevéhez.

Recommended training