Hvad er gode planter til haven?

Vil du gerne lyse op i din have? Så gør du klogt i at vælge blomster eller planter. Hvilke planter er bedst egnede? Det ved vi alt om, og vi vil helt sikkert fortælle dig i denne blogartikel. Glem ikke at læse videre hurtigt.

Hortensia
Vi ser hortensiaer i mange forskellige haver, og det er absolut ikke uden grund. Disse planter har et smukt farverigt udseende. Det er vigtigt at tage højde for, at disse blomster skal placeres i skyggen. Disse planter kan trives i fuld sol, hvilket selvfølgelig er en stor skam.

oliventræer
Selvom du måske ikke umiddelbart tænker på dette, er oliventræer fremragende til haven. Fordi disse træer er hårdføre til -10 grader, kan du nyde dem hele året rundt. Det er naturligvis vigtigt at sikre, at planterne har tilstrækkelig adgang til vand. Derudover kan disse træer også producere en lækker delikatesse i form af en oliven. Perfekt ikke?

Kirsebær laurbær
Laurbærkirsebær har et unikt udseende på grund af de aflange ovale blade. Blomsterne kan kombineres til en smuk hæk og kan fx fungere som erstatning for nåletræer. Planterne vokser 30 til omkring 60 cm om året, og det kan derfor være nødvendigt at beskære planterne på dette tidspunkt. Så prøv at tage højde for dette, når du træffer dit valg.

Tulipaner
De fleste vil kende tulipaner, og den dag i dag ser vi stadig, at disse planter ser flotte ud i næsten enhver have. Disse blomster skaber straks mere stemning i haven og du får også et ægte traditionelt hollandsk produkt med hjem.

Bare kombiner
Vær ikke bange for at kombinere forskellige planter og blomster. Hvem ved, måske kommer du endda med de smukkeste kombinationer, som vi endnu ikke har forklaret her i denne blogartikel. Under alle omstændigheder skader det aldrig at tilføje mere grønt til din have, og vi mener, at det faktisk er alt for sjældent i disse dage. Det er på høje tid at ændre dette personligt og ikke vente længere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Hvordan man vælger de bedste hækplanter

At vælge de rigtige hækplanter til din have er en vigtig beslutning, der påvirker havenes æstetik og funktionalitet. En vigtig…

Den smukkeste vinduesdekoration til dine terrassedøre

Har du flotte franske døre, der fører ud til haven? Mange forskellige typer vinduesudsmykning er velegnet til dette. Udover de…

3 tips til at købe den perfekte solbeskyttelse

I din søgen efter ny solbeskyttelse kommer du hurtigt til den konklusion, at der er uendelige typer og muligheder. Markiser,…

Bambus

Bambus er ikke den første planteart, som folk tænker på, når de forestiller sig en hæk. Ikke-invasive bambusarter er dog…