Bambus

Bambus er ikke den første planteart, som folk tænker på, når de forestiller sig en hæk. Ikke-invasive bambusarter er dog udmærket egnede som hækplanter. En bambushæk er nem at vedligeholde og har et unikt udseende.

De bambusarter, som vi tilbyder som hækplanter, vokser hurtigt, formerer sig ikke og danner en smuk, tæt hæk af bambusstængler. Ideel til en have med et orientalsk præg, men bestemt også velegnet til en have med et moderne look.

Plantning og beskæring af en bambushæk

Bambus er traditionelt forbundet med Fjernøsten, og det er der, disse hækplanter kommer fra. Alle Fargesia-arter er hjemmehørende i det vestlige og sydlige Kina. Selvom det er langt fra os, kan bambus også vokse i Europa uden problemer.

Faktisk vokser bambus så godt her, at de arter, der formerer sig, ses som invasive eksotiske. Det problem har du heldigvis som nævnt ikke med en Fargesia hæk. Du behøver ikke engang bruge en rodbegrænser for at holde planterne i skak. En fugtig, men veldrænet jord er tilstrækkelig til en smuk bambushæk.

Sørg for, at planterne ikke går dybt ned i jorden, når du planter din bambushæk. Der er ikke behov for mere end 2 til 3 centimeter jord på rodklumpen. Hvis du har tør sandjord i haven, anbefales det at gøde din bambus ved plantning. Glem ikke at dræne jorden, før du planter dine Fargesias.

Det er stærke hækplanter, men hvis deres rødder er nedsænket i lang tid, kan de rådne. En position i solen eller delvis skygge er ideel. Fargesia-sorter kan godt modstå vinden og er hårdføre til omkring 20 minusgrader. Fargesia jiuzhaigou kan endda modstå en 30 graders frost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED POST

Hvordan man vælger de bedste hækplanter

At vælge de rigtige hækplanter til din have er en vigtig beslutning, der påvirker havenes æstetik og funktionalitet. En vigtig…

Den smukkeste vinduesdekoration til dine terrassedøre

Har du flotte franske døre, der fører ud til haven? Mange forskellige typer vinduesudsmykning er velegnet til dette. Udover de…

3 tips til at købe den perfekte solbeskyttelse

I din søgen efter ny solbeskyttelse kommer du hurtigt til den konklusion, at der er uendelige typer og muligheder. Markiser,…

Hvad er gode planter til haven?

Vil du gerne lyse op i din have? Så gør du klogt i at vælge blomster eller planter. Hvilke planter…